Diensten

Bij Leefstijl Amsterdam ontdek je welke mogelijkheden er bij jou passen om die verandering te maken.

Geen trucjes en geen foefjes maar een stijl die werkt en bij je past en blijvende verandering bij jou teweeg zal brengen. Je zult nog verbaasd zijn van jezelf.

LEG Pakket

Het Lekker En Gezond pakket is geschikt voor de fijnproevers die gezonder willen gaan eten en personen die van lekker èn gezond eten houden en daarin variatie willen brengen.

Tijdens deze sessies verdiepen we ons in de bereiding van overheerlijke recepten die smaakvol zijn en de gezondheid bevorderen!

Leefstijl Traject

Tijdens dit traject wordt een op maat gemaakt leefstijlplan ontwikkeld en onder begeleiding uitgevoerd.

De doelen die hier worden nagestreefd kunnen zijn: Afvallen en/of gezondheid verbetering op verschillende niveaus. Alle mentale blokkades die je tegenhouden om deze doelen te bereiken, worden behandeld zodat je weg naar verandering vrij wordt gemaakt.

Het traject kan persoonlijk afgenomen worden maar u kunt zich ook aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie.

De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen vindt u onder het kopje vergoedingen.

Workshop Leefstijl

Leefstijl Amsterdam heeft diverse workshops ontwikkeld over meerdere Leefstijlthema’s. Workshops vinden plaats op gewenste locaties in de meest uiteenlopende settings.

De workshops worden altijd op maat ontwikkeld zodat dit goed aansluit op de situatie van de doelgroep.

Coaching

Vaak zegt men dat er “gewoon een knop om moet” om te kunnen veranderen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Veranderen kan namelijk niet zonder dat daar een bewustwordingsproces aan is voorafgegaan. Deze bewustwording gaat er namelijk voor zorgen dat de motivatie uiteindelijk uit jezelf komt. Immers, als je je eenmaal ergens bewust van bent, kan je nooit meer onbewust zijn op dit vlak. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je minder risico wilt lopen om in oude patronen terug te vallen.

Bij Leefstijl Amsterdam bestrijden we geen symptomen maar we gaan naar de kern van het echte probleem, waarna je blijvend een mentale omslag maakt die je naar een beter leven zal leiden.

Wat zegt het NNGB?

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft een algemeen advies omtrent bewegen en gezondheid aan, vooral ter voorkoming van hart- en vaataandoeningen. De norm is vastgesteld op minimaal 5 dagen in de week.

 • Jeugd (onder de 18 jaar): dagelijks een uur matig intensieve lichamelijke activiteit, waarbij de activiteiten minimaal tweemaal per week gericht zijn op het verbeteren of handhaven van lichamelijke fitheid (kracht, lenigheid en coördinatie).
 • Volwassenen (18-55 jaar): een half uur matig intensieve lichamelijke activiteit op tenminste vijf, maar bij voorkeur alle dagen van de week.
 • 55-plussers: een half uur matig intensieve lichamelijke activiteit op tenminste vijf, maar bij voorkeur alle dagen van de week.

De adviezen zijn gebaseerd op het bevorderen van wandelen, fietsen, tuinieren, zwemmen en dergelijke.

Tarieven

Voor prijzen van trainingen, workshops en evenementen voor bedrijven kan een offerte op maat opgevraagd worden. Hieronder vind je de prijzen voor onze vaste producten en diensten:

Losse Coachingsessie

45 minuten

€75

Losse Coachingsessie

60 minuten

€80

LEG Pakket

 • Intakegesprek
 • Voedingsanalyse
 • Week recept op maat
 • Leefstijlbox**

€200

Compleet Leefstijl Traject

 • Kennismakingsgesprek
 • Intakegesprek
 • Leefstijlanalyse, hierin onderzoeken wij uw voeding, beweging, fysieke conditie en gezondheidstoestand
 • U ontvangt een Leefstijlplan
 • 8x coaching sessie (60 minuten)

€800

*Pakketprijzen gelden voor particulieren. Prijzen zijn inclusief btw, exclusief eventuele parkeerkosten.

**In de Leefstijlbox zitten voedingsproducten aan de hand van een op maat gemaakt recept. Deze box is optioneel. Prijs zonder leefstijlbox: €150

Krijg je behandeling vergoed

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een traject, speciaal bedoeld voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel gewichtsverlies en een gezondere leefstijl te bereiken voor de deelnemer. In dit traject leer je in twee jaar tijd hoe je voorgoed over kunt stappen naar een gezonde leefstijl.

Vanaf het najaar start LeefstijlAmsterdam het COOL-traject. Deze gecombineerde leefstijlinterventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hier geldt geen eigen risico en het is dus gratis.

Om ervoor in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:

 • 18 jaar of ouder
 • Een verwijzing van de huisarts of verwijzer
 • Een BMI tussen de 25 en 30 met een ziekte die veroorzaakt is door het overgewicht
 • Een buikomvang groter dan 88cm (vrouw) of 102 cm (man) met een ziekte die veroorzaakt is door overgewicht.
 • Een BMI vanaf 30 ongeacht buikomvang of ziekte
 • Voldoende motivatie om deel te nemen aan het traject gedurende 2 jaar

Informeer bij de huisarts of je aan de voorwaarden voldoet.

Leefstijl Amsterdam voor Werkgevers

Ook werkgevers zien steeds vaker dat investeren in vitaliteit en een gezonde leefstijl van medewerkers geen overbodige luxe is. In het kader van ziektepreventie, faciliteren zij hun medewerkers hier dan ook in door het aanbieden van leefstijlpakketten en/of leefstijlinterventies.

LeefstijlAmsterdam kan hierin een waardevolle partner zijn. lk adviseer je graag over de mogelijkheden.