Leefstijldomeinen

Veel fysieke problemen kunnen effectief aangepakt worden. Daarbij is het wel essentieel om niet alleen naar één specifiek onderwerp te kijken, maar naar meerdere aspecten die mogelijk van invloed zijn.

Door aandacht te besteden aan alle relevante domeinen, kan er een algehele verbetering van de gezondheid en het welzijn worden bereikt.

Kom voor altijd van je overgewicht af!

Er wordt in de maatschappij veel nadruk gelegd op hoe mensen met overgewicht eruitzien. Zoveel dat men vaak vergeet het over de échte problemen te hebben die overgewicht met zich mee kan brengen.

Hoge bloeddruk, een hoog LDL-cholesterol, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten kunnen bijvoorbeeld een direct gevolg zijn hiervan. Dit zijn levensbedreigende aandoeningen. Een gezonde BMI kan de kans op deze aandoeningen echter verminderen. Bij ons is het daarom niet alleen belangrijk dat je je streefgewicht behaalt, maar vooral dat je deze behoudt!

Een leefstijlplan die past bij jouw situatie, gewoontes en voorkeuren, zal ervoor zorgen dat jij weer op een gezonde BMI komt en lekker in je vel gaat zitten.

Wil je beter slapen?

Slecht slapen kan tal van negatieve gevolgen hebben. Ten eerste brengt het veelal oververmoeidheid met zich mee. Maar wist je ook dat het depressie, hartaandoeningen en dementie kan bevorderen? Ook zijn er aanwijzingen dat er een verband is tussen overgewicht en slecht slapen.

Zonder dat we het weten hebben we veel gedragspatronen ontwikkeld in de loop der jaren die het moeilijk maken om een goed slaappatroon te onderhouden. Bij LeefstijlAmsterdam wordt jouw slaapstijl daarom altijd onder de loep genomen en behandeld als dit nodig blijkt te zijn.

Heb je voedingadvies nodig?

Over voeding valt veel te zeggen. De ene keer valt de media over te veel vet, de andere keer over te veel koolhydraten. Belangrijk is te weten dat dit bouwstoffen betreft die allemaal nodig zijn in een lichaam omdat ze een functie hebben.

Moeite om in beweging te komen?

Extra lichaamsbeweging heeft vaak extra gezondheidswinst en/of gewichtsverlies tot gevolg. Toch bewegen we vaak juist te weinig.

We zijn het ook een beetje ontwend in de moderne samenleving. We pakken de roltrap, de lift, de auto en doen zittend werk. Als men het advies krijgt meer te gaan bewegen denkt men vaak aan sporten. Wanneer je een hekel aan sporten hebt, is dit een probleem en kan je je snel ontmoedigd voelen als dit voorgesteld wordt.

Bij Leefstijl Amsterdam kennen we de drempels die men ervaart om te sporten. Logisch, tenslotte is niet iedereen een sport-type. Wij praten daarom liever in termen van bewegen en daar zijn eindeloos veel opties in.

Samen gaan we deze opties met jou verkennen en je zult ervaren dat ook jij uiteindelijk meer beweegt en de gewenste resultaten behaalt.